TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'escola La Draga aquest dimarts al migdia.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
12/09/2017

2.162 alumnes de primària han començat aquest dilluns el curs escolar a Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  12/09/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Les classes han començat sense incidències, amb 10 grups nous de P3 i 12 grups de 1r d’ESO. Com a novetat, s’ha ampliat la xarxa d’agents de seguretat escolars a l’escola Camins.

 

Aquest dimarts han començat les classes a les cinc escoles públiques de Banyoles i a la concertada de Casa Nostra. En total, 2.162 alumnes han començat el curs a primària, 220 dels quals són nous alumnes de P3. En total, hi ha 10 nous grups de primària, dues línies a cada un dels centres públics, més una de concertada.

 

Aquest curs comença amb nous mòduls prefabricats a l’escola Camins, que incorpora dues línies de P3 i creix fins a 3r de primària. Si bé l’any passat els nous mòduls es van acabar d’instal·lar al setembre, ben just per l’inici de les classes, enguany ja s’han col·locat a principis d’estiu.

 

L’Ajuntament també ha aprofitat l’estiu per fer diversos arranjaments als centres escolars de Banyoles per deixar-ho tot a punt per al nou curs. La regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha fet un bon balanç del primer dia de curs, que ha transcorregut sense cap incidència, i ha explicat que, com a novetat, s’ha ampliat la xarxa d’agents escolars amb un nou agent a l’escola Camins.

 

Agent de seguretat a l’avinguda de la Farga

 

El nou agent de seguretat es col·locarà a l’avinguda de la Farga, i la regidora ha detallat que no tallarà el trànsit sinó que ajudarà a travessar els alumnes que vulguin passar pel pas de vianants que hi ha a tocar de la rotonda del Mercadona.

 

Altres mesures de seguretat que ha dut a terme l’Ajuntament, d’acord amb l’AFA i l’equip directiu de l’escola Camins, són la instal·lació de bandes reductores de velocitat o la disminució de places d’aparcament a l’avinguda de la Farga per millorar la visibilitat als passos de vianants.

 

A secundària, 12 grups nous

 

Pel que fa a secundària, on les classes arrenquen aquest dimecres, començaran 1.465 alumnes als 3 instituts del Pla de l’Estany, 357 dels quals són escolars de Banyoles que començaran 1r d’ESO. Aquest curs, a la ciutat hi haurà 12 grups de 1r d’ESO (4 a cada un dels instituts), més 1 de concertat a Casa Nostra, amb l’agreujant que el departament d’Ensenyament ha augmentat la ràtio de 28 a 30 alumnes per aula.

 

També a l’Ins Pla de l’Estany s’ha instal·lat un nou mòdul prefabricat. La setmana passada faltava col·locar les pissarres, però la previsió és que les classes puguin començar amb total normalitat als nous espais, on s’hi ubicaran els alumnes de 4t d’ESO.

TAGS: Inici, curs, 17/18, primària

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts de 11:30 a 12:30 (reposició)

Últim dijous de mes, de forma bimensual, de 19h a 20h