TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’acord per a la cessió va ser aprovat a principis d’agost. (F: googlemaps)

Publicitat

Transports » Carreteres    + d'aquest tema
04/09/2017

L’Ajuntament de Vilademuls intercanvia amb la Diputació la titularitat de dues carreteres del municipi

Arxius d'audio:

 
  •  04/09/2017

 

Vilademuls    + d'aquesta zona

 

D’una banda, el consistori ha cedit a l’ens supramunicipal la carretera de Sant Marçal de Quarantella, mentre que la carretera de la Creu Viadera, molt més transitada, ha passat a ser titularitat de la Diputació de Girona.

 

La carretera que va de la GI-513 a Sant Marçal de Quarantella, fins fa poc titularitat de la Diputació, té com a únic destí aquest nucli urbà del terme municipal de Vilademuls. Aquesta via té una longitud de 1.463 metres i una calçada de 3,2 metres d’amplada, amb paviment asfàltic, sense voral ni cuneta en el marge esquerre. L’Ajuntament de Vilademuls havia manifestat a la Diputació el seu interès de disposar de la totalitat d’aquesta carretera per a la seva utilització com a vial municipal, ja que actualment té un trànsit molt reduït i un ús bàsicament veïnal.

 

L’acord per a la cessió va ser aprovat a principis d’agost al ple de la Diputació de Girona. El conveni també preveu, com a contrapartida, la cessió de l’Ajuntament de Vilademuls a la Diputació de la carretera GI-513 de la Creu Viadera a l’Hostal Sec. En aquest cas, segons ha explicat l’alcalde, Àlex Terés, es tracta d’una carretera molt més transitada i que reuneix les condicions funcionals de carretera codificada, ja que permet el tancament d’itineraris i dona continuïtat a la xarxa local de carreteres.

 

El camí de Sant Esteve de Guialbes a l’Hostal Sec té una longitud de més de 2 quilòmetres, amb una amplada mitjana de 5,2 metres i connecta la GI-513 amb la GI-V-5132, de la C-66 a Galliners per Vilavenut. Disposa de ferm asfàltic i d’un sistema de drenatge format per cunetes de terra triangulars i passos salvacunetes.

 

Les dues carreteres de Vilademuls que han canviat de titularitat estan actualment en bones condicions, i l’objectiu és que això continuï en un futur, ja que la Diputació té més mitjans per a fer-ne el manteniment.

 

El conveni de cessió de carreteres entre la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Vilademuls ja està signat per les dues parts i ja és efectiu.

TAGS: cessió, titularitat, Sant, Marçal, Quarantella, Creu, Viadera

 

 

Programes

Programes que queden per emetre