TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 21 de juliol del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
A Banyoles, al darrer ple es van posar sobre la taula algunes d’aquestes queixes.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
09/08/2017

El Consell ha recollit diverses queixes sobre la recollida d'escombraries els darrers mesos

Arxius d'audio:

 
  •  09/08/2017

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El novembre de l’any passat es va adjudicar el servei a una nova empresa concessionària que, segons assegura l'ens, s’està adaptant al territori.

 

Des del novembre de l’any passat, de la recollida de deixalles al Pla de l’Estany se n’ocupa la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Urbaser i Amfruns Garriga SL. La concessionària va guanyar el concurs per davant de Vila SL, que s’havia encarregat del servei els darrers 30 anys.

 

La nova adjudicatària, que va subrogar els treballadors i la maquinària de l’empresa que fins llavors feia la recollida, té experiència en el sector, però els darrers mesos el Consell Comarcal ha recollit una sèrie de queixes a diversos municipis. El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, assegura que són qüestions “menors”, relacionades amb la freqüència i els hàbits de l’empresa, que s’ha d’anar adaptant al territori. Assegura que ja s’ha parlat amb la concessionària, que està predisposada a anar ajustant-se a aquestes demanes per oferir un millor servei.

 

A Banyoles, al darrer ple es van posar sobre la taula algunes d’aquestes queixes ciutadanes, sobretot perquè un dia es van produir vessaments en algunes zones de contenidors. Xargay ha assegurat que va ser una situació puntual ja que l’empresa aquell dia va utilitzar un camió vell que tenia algun problema mecànic, i ara ja disposa d’un camió nou per a fer aquesta tasca.

 

El servei de recollida de deixalles al Pla de l’Estany inclou el rebuig, la matèria orgànica, el paper, el vidre i els envasos domèstics i comercials als 11 municipis. L’empresa concessionària cobra 716 mil euros anuals per a aquesta tasca, en un contracte a dos anys, prorrogable a dos més.

TAGS: Queixes, recollida, escombraries

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)