TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 26 de maig del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Hora extra

PLAY
Hora inicial
13:00

Hora final
14:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La construcció del mur escullera, que ja ha començat, està valorada en 96 mil euros.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
17/07/2017

Porqueres aprofitarà la nova via verda del Pla de l’Estany per obrir al trànsit el carrer Isaac Albéniz

Arxius d'audio:

 
  •  17/07/2017

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El consistori està enllestint les obres del mur de contenció que s’està fent en un tram d’aquest carrer per permetre el pas del carril bici pel mig del poble.

 

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat recentment per ple el conveni amb la Diputació de Girona i el Consorci de Vies Verdes per al desenvolupament de l’anomenada via verda del Pla de l’Estany, que passarà per 6 municipis al llarg de poc més de 29 quilòmetres. A Porqueres, la via que en un futur unirà Girona i Campdevànol passant per la comarca, tindrà una bifurcació, permetent continuar cap a Banyoles o bé endinsar-se pel mig del poble i travessar-lo fins a l’Estany. Aquest ramal passarà pel carrer Isaac Albéniz, actualment pendent de connectar entre la zona de la petanca i el carrer Estació, i l’Ajuntament de Porqueres ha acordat amb la Diputació desenvolupar les dues obres en paral·lel. Així, aprofitant les obres de la via verda, es farà l’obertura d’aquest carrer al trànsit rodat, un projecte pendent pel consistori des de fa temps. L’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha explicat que s’aprofitarà el moviment de terres dels treballs del carril bici per fer l’obertura de la via i així l’obra no s’haurà de “desfer” més endavant.

 

L’obertura al trànsit del carrer Isaac Albéniz de Porqueres permetrà connectar la zona d’habitatges de la carretera de Corts amb la plaça Major del municipi. L’obra està pressupostada en uns 213 mil euros que, com que l’obra s’ha inclòs en el projecte de la Diputació, l’Ajuntament podrà finançar en tres anualitats.

 

Pel que fa a l’obra del carril bici de la via verda, la durà a terme la Diputació de Girona amb una subvenció del fons FEDER que en cobrirà el 70% del cost, mentre que els diferents ajuntaments afectats n’assumiran el 30% restant. A Porqueres, previ al carril bici l’Ajuntament està enllestint la construcció d’un mur escullera al carrer Isaac Albéniz, entre els carrers Estació i Juli Garreta, on la secció del carrer no era suficient per a suportar el carril bici.

 

La construcció del mur escullera està valorada en 96 mil euros, la meitat anirà a càrrec de la Generalitat ja que el projecte s’ha inclòs en una convocatòria de foment del turisme a nivell comarcal.

TAGS: via, verda, Albéniz

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 13:00 a 14:00 i dilluns de 12:30 a 13:30 (reposició)

Divendres de 19 h a 20 h (cada 15 dies)