TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 05 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 22:00 "Informatiu Nit"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les maquetes dels 32 projectes es podran veure exposats a l'Ajuntament.

Publicitat

Educació » Primària    + d'aquest tema
09/06/2017

El projecte d’emprenedoria a primària ‘Banyoles ets tu!’ tanca el primer curs amb 32 propostes

Arxius d'audio:

 
  •  09/06/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Hi han participat 180 alumnes de 5è i 6è de diferents escoles de la ciutat que, a partir de problemàtiques concretes, han treballat en equip per buscar-hi solucions.

 

‘Banyoles ets tu!’ és un programa que vol desenvolupar actituds transformadores, actives i compromeses amb la ciutat, fomentant el treball en xarxa entre la comunitat educativa i el teixit associatiu. El projecte, impulsat per professionals de la plataforma la ColActiva amb finançament i suport de l’Ajuntament, va arrencar el curs passat amb una primera fase de formació dels mestres. Aquest curs ha estat el primer que s’ha desenvolupat a les aules, amb la participació d’uns 180 alumnes de 5è i 6è de les escoles de Banyoles.

 

El projecte s’ha dut a terme en diferents fases des de l’octubre. En una primera, els nens i nenes van començar a desenvolupar idees a partir de l’observació de problemàtiques de ciutat, amb l’ajuda de diferents entitats banyolines i de l’Ajuntament. A partir d’aquí, han convertit aquests problemes en reptes i, en grups, hi han buscat solucions. En total, s’han desenvolupat 32 projectes, que aquest divendres s’han presentat en públic a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles com a última fase del procés.

 

Un hort comunitari o un parc per a gossos, algunes de les propostes

 

Un hort comunitari per a persones amb dificultats econòmiques, un parc per a gossos a la Draga, un robot per ajudar persones amb problemes de mobilitat o un embarcador controlat perquè tothom pugui accedir a l’Estany amb la seva embarcació, són alguns dels projectes presentats. Escoltem en Pol, en Pau, l’Estel i la Clara.

 

Importància del procés

 

L’objectiu del ‘Banyoles ets tu!’ és que els alumnes treballin cooperativament passant per les diferents fases de conceptualització d’una idea. Despertar actituds emprenedores a partir de l’observació de la realitat que els envolta i fomentar la creativitat dels nens i nenes. Un dels mestres impulsors, membre de la plataforma la ColActiva, Àlex Forasté, ha valorat molt positivament la primera edició del projecte, destacant la importància del procés més enllà del resultat final.

 

L’Ajuntament de Banyoles, a través del Servei d’Educació, ha donat suport i ha finançat la proposta des dels seus inicis. La regidora d’Educació, Ester Busquets, ha destacat la importància que els nens i nenes observin la ciutat des del seu punt de vista i ha garantit la continuïtat del projecte els propers cursos.

 

Les maquetes dels 32 projectes elaborats pels alumnes de 5è i 6è de Banyoles en el marc del ‘Banyoles ets tu!’ es poden veure a la sala de plens de l’Ajuntament de Banyoles fins al 21 de juny.

TAGS: Banyoles, ets, tu

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Dimecres de 21h a 22h

Últim dissabte de mes a les 12:00h