TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
S’ha engegat un procés participatiu perquè tothom pugui participar en l’elecció.

Publicitat

18/05/2017

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany engega un procés participatiu per trobar un nom pel COIET

Arxius d'audio:

 
  •  18/05/2017

Es proposen 6 opcions per batejar el Centre Ocupacional i Especial de Treball, que fins ara s’ha conegut pel nom genèric. S'instal·laran urnes als diferents municipis perquè tothom qui vulgui pugui votar.

 

COIET és el nom amb què es coneix el Centre Ocupacional i Especial de Treball del Pla de l’Estany, amb més de 20 anys de trajectòria. COIET, però, és l’acrònim de les sigles d’aquest tipus de centres, presents arreu del territori, i el Consell Comarcal, qui n’és l’ens gestor, vol buscar un nom que sigui més representatiu de l’ens comarcal.

 

Per això, s’ha engegat un procés perquè tothom qui vulgui pugui participar en l’elecció. El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, ha explicat que s’ha volgut fer un procés “de baix cap a dalt”, i assegura que, després de 20 anys, aquest és un bon moment per fer-ho, tenint en compte l’evolució que està experimentant el centre tant a nivell intern com extern.

 

6 noms a escollir

 

El procés es va engegar fa uns mesos quan es va crear una comissió integrada per professionals de diferents àmbits i entre totes les propostes que es van posar sobre la taula es van acabar consensuant 6 noms: L’Enllaç, L’Era, Incloc, El Fortí, La Petjada i El Puig.

 

La ciutadania que vulgui participar en el procés podrà escollir un d’aquests noms, mitjançant unes butlletes i unes urnes que es podran trobar als diferents municipis de la comarca, al lloc on determini cada ajuntament, així com al Consell Comarcal o al mateix COIET, entre d’altres. Els vots són anònims, tot i que en una altra urna s’han de dipositar les dades personals, per acreditar que només es vota una vegada. A cada urna també hi haurà una explicació del significat de cada un dels noms que es proposen, tal com ha detallat el conseller delegat del COIET, David Juan.

 

Les votacions es podran començar a fer a partir de la setmana que ve i es preveu que el procés s’allargui fins a finals de juliol, llavors es farà el recull i l’objectiu és tenir un nom de cara a la tardor que ve.

 

95 usuaris i previsió d'augment els pròxims anys

 

El Centre Ocupacional i Especial de Treball del Pla de l’Estany atén actualment 95 usuaris i 35 treballadors, repartits en les seccions de jardineria, medi ambient, neteja i manipulats. Els seus principals clients són els diferents ajuntaments i administracions públiques, tot i que també treballen per empreses, sobretot a la secció de manipulats, on darrerament s’està notant un repunt de la demanda. La intenció és anar creixent cap a l’àmbit empresarial, amb l’objectiu d’anar absorbint la ingent demanda de places que es preveu els propers anys. Ester Busquets és la consellera comarcal de Benestar Social.

 

Muntatge amb abelles en motiu de l’Exposició de Flors

 

La presentació del procés participatiu s’ha fet aquest dijous al carrer Major de Banyoles, que durant aquest cap de setmana lluirà engalanat amb un muntatge amb abelles i flors d’espígol que han estat elaborant els darrers mesos els usuaris del COIET en motiu de la 40a Exposició de Flors de Banyoles.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Dijous de 20:00 a 21:00

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)