TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 04 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Imatge de la reforma del Pont-Xetmar.

Publicitat

Economia    + d'aquest tema
25/04/2017

Onze empreses invertiran 5 milions d’euros a Cornellà del Terri per ampliar el polígon de Pont-Xetmar

Arxius d'audio:

 
  •  25/04/2017

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

Tres de les companyies vindran de fora i la resta ja estan instal·lades al municipi però necessitaven més espai per a la seva activitat. Ocuparan 144.000 metres quadrats d’uns terrenys annexos al polígon.

 

Cornellà del Terri guanyarà 144 mil metres quadrats de polígon industrial per iniciativa d’11 empreses, la majoria ja instal·lades al municipi, que necessitaven augmentar l’espai per seguir fent la seva activitat. De moment no ha transcendit cap nom de les firmes promotores però sí que pertanyen a diferents sectors com el metal·lúrgic, el de l’alimentació o la logística. De les 11 que s’hi instal·laran, 8 ja estan a l’antic polígon i 3 vindran de fora.

 

L’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, ha celebrat la iniciativa. Afirma que és un fet “insòlit” que, en el context de crisi actual, es creï una nova zona industrial i que es faci amb el 100% d’espai ocupat quan encara no s’hi ha edificat. Coll ha destacat l’empenta d’aquestes empreses i el revulsiu econòmic que comportarà a la zona, amb la creació de nous llocs de treball. Són declaracions recollides per l’ACN.

 

El projecte d’ampliació de la zona industrial de Cornellà del Terri es va començar a gestar ara fa un any, quan algunes empreses van expressar les limitacions d’espai que tenien a l’antic polígon. El consistori els va exposar que hi havia aquests terrenys de sòl industrial disponibles però que calia urbanitzar i fer passar tots els serveis. Els terrenys eren propietat de sis o set veïns que van accedir a vendre. Les empreses han impulsat la redacció del projecte, que el 10 d’abril passat va aprovar inicialment la Junta de Govern, i ara s’està pendent dels informes tècnics. L’aprovació definitiva s’ha de fer a través del ple municipal.

 

Inversió de 5 milions d'euros

 

Es calcula que els treballs tindran un cost aproximat d’uns 5 milions d’euros, que assumiran íntegrament les empreses, a banda de la compra dels terrenys. L’Ajuntament, per la seva banda, assumirà els treballs de millora de l’entrada de l’antic polígon, que inclouran la millora del ferm, la nova il·luminació i el clavegueram. El projecte, que es farà en paral·lel a les obres d’ampliació del polígon, està en fase de redacció i encara no se sap la xifra total. L’alcalde també ha remarcat que les noves empreses seran respectuoses amb l’entorn i no comportaran cap greuge amb el poble.

 

L'ampliació del polígon de Pont-Xetmar permetrà alliberar espai de l'actual, que ja està força saturat, amb la possibilitat d'atraure noves empreses. Actualment hi ha 110 empreses de diferents dimensions que estan repartides en les dues zones que té el polígon. Entre les més grans, hi ha Xocolates Torras o Haribo, però també n'hi ha de menys dimensió i petits tallers.

TAGS: Pont, Xetmar, inversió

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Puntuals