TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L’exposició s’emmarca dins del projecte europeu “LIFE Potamo Fauna”.

Publicitat

Cultura » Museus    + d'aquest tema
19/04/2017

El Museu Darder de Banyoles exposa la mostra "LIFE Potamo Fauna", sobre la fauna de la conca lacustre

Arxius d'audio:

 
  •  19/04/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’exposició s’emmarca dins del projecte europeu “LIFE Potamo Fauna” i consta de 14 plafons i també vol sensibilitzar la població sobre el perill de les espècies invasores.

 

El cranc de riu autòcton, els crancs invasors, les nàiades, el musclo zebrat, els peixos autòctons i exòtics, les tortugues autòctones i exòtiques, així com dels amfibis i els cargolets, a tocar dels rius ter, Fluvià i Muga centren aquesta exposició. L’objectiu principal de la mostra és informar de les actuacions que es porten a terme en el projecte, donar a conèixer les diferents espècies de fauna autòctones, i sensibilitzar la població sobre el perill de les espècies invasores.

 

L’exposició porta un temps itinerant per diferents municipis de les conques del riu Fluvià, Ter i Muga; i reuneix 14 plafons amb continguts molt visuals fets amb una estructura que es pot muntar i desmuntar fàcilment. A més es complementa amb vitrines on s’exposen exemplars de les espècies que es relacionen amb el projecte, procedents del fons del Museu Arqueològic Comarcal i del Museu Darder.

 

L’exposició està emmarcada en el projecte europeu “LIFE Potamo Fauna”

 

“LIFE Potamo Fauna” és un projecte de 4 anys de durada executat i coordinat pel Consorci de l’Estany juntament amb Consorci del Ter, el Departament de Territori i Sostenibilitat, Forestal Catalana, els Amics de la Tortuga de l’Albera i la Universitat del País Basc. El projecte compta amb un pressupost d’1,9 milions d’euros finançats el 50% per la Unió Europea per tal de conservar espècies amenaçades com el cranc de riu, la nàiade allargada o la tortuga de l’estany.

 

L’exposició “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga” es va inaugurar l’11 d’abril i es podrà veure al Museu Darder fins al 7 de juny.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dijous de mes, de forma bimensual, de 19h a 20h