TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 25 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Imatge de la inauguració de l'escola l'any 1967.

Publicitat

Societat    + d'aquest tema Educació    + d'aquest tema
17/03/2017

L’Escola Casa Nostra enceta aquest dissabte els actes del seu 50è aniversari

Arxius d'audio:

 
  •  17/03/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Un concert inaugural, una caminada solidària, una xerrada a càrrec de Salvador Cardús i una trobada i sopar d’exalumnes i professors són algunes de les propostes programades.

 

L’Escola Casa Nostra va néixer l’any 1967 amb el nom de Casal Infantil Casa Nostra. Es tractava d’una obra social promoguda per l’Institut Secular Operàries Parroquials Magdalena Aulina, amb l’objectiu d’atendre les necessitats educatives dels nens i nenes de les mares que treballaven al fàbrica de Les Saques, i també els d’altres famílies de Banyoles.

 

La seva bona acollida va permetre a l’escola anar creixent any rere any fins que el tancament de l’Acadèmia Abat Bonito, que havia fundat Josep Brugulat, va significar un punt d’inflexió molt important, ja que va rebre una allau de noves matriculacions. El primer edifici on es va instal·lar el casal infantil es va quedar petit i, per una qüestió d’espai, es va decidir reformar l’edifici de la Finca per acollir els nens i nenes de Primària. Anys després, amb l’arribada de l’ESO, l’escola va decidir fer un altre pas endavant i va incorporar els estudis de Secundària a la seva proposta acadèmica.


Actualment avarca les etapes compreses entre els 0 i els 16 anys. La representant de la Institució Magdalena Aulina al centre, Lucia Pellejero, que és a l’escola des dels seus inicis, ha destacat l’evolució que ha experimentat el centre al llarg d’aquest 50 anys, consolidant-se com a referent educatiu.

 

Per commemorar aquest 50è aniversari, l’Escola Casa Nostra ha preparat una sèrie d’actes amb l’eslògan ‘empremta de futur!’, alguns a nivell intern i d’altres oberts a tothom. L’acte inaugural serà aquest dissabte a les 8 del vespre a la carpa instal·lada a la Finca, amb parlaments a càrrec de diverses autoritats i representants del centre, així com un concert a càrrec de Cor de Teatre Joves. L’acte comptarà amb la presència de l’exconsellera Irene Rigau.

 

Càpsula del temps

 

Durant l’últim mes, els alumnes han tractat i treballat a classe el mig segle d’existència de la seva escola i també seran protagonistes presents i futurs de la història del centre amb l’activitat anomenada ‘la càpsula del temps’, ja que hi dipositaran diversos objectes interessants perquè quan es torni a obrir d’aquí a 25 anys, coincidint amb el 75è aniversari de la fundació de l’escola, quedi reflectit el moment actual i el pas del temps. També diumenge hi haurà una caminada solidària; dimarts 21 de març, el sociòleg i escriptor Salvador Cardús oferirà la conferència “Educar per a un futur incert”; i el divendres 24 es farà una trobada i sopar d’ex-alumnes. Lucia Pellejero ha destacat que s’ha fet coincidir la celebració dels 50 anys de Casa Nostra amb la clausura del centenari de l’inici de l’apostolat de Magdalena Aulina.

 

Els actes de commemoració del 50è aniversari de l’Escola Casa Nostra també inclouen activitats dels alumnes en horari escolar, durant tota la setmana que ve; un acte literari-musical obert a tothom el dissabte 25 de març a la Finca; i una missa i acte oficial de clausura, el diumenge 26 de març a les 11 del matí.

TAGS: Casa, Nostra, aniversari, 50

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)