TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 27 de maig del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La Via Verda del Pla de l’Estany és la continuació del tram entre Girona i Sarrià.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
22/02/2017

La Diputació ha rebut finançament europeu per desencallar la via verda del Pla de l’Estany

Arxius d'audio:

 
  •  22/02/2017

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Passarà per 6 municipis de la comarca i és la continuació del primer tram ja desenvolupat, que ressegueix la ruta del Tren Pinxo des de Girona a Sarrià de Ter. S’hi destinaran 1,9 milions d’euros i el termini d’execució és de 4 anys.

 

La Diputació de Girona rebrà 1,9 milions d’euros del Govern, provinents del fons europeu FEDER, per crear una xarxa d’itineraris per a vianants i ciclistes que donin valor a espais naturals protegits de la demarcació de Girona i que els enllacin. Concretament, l’actuació de connexió beneficiarà 12 municipis gironins, la meitat del Pla de l’Estany. És l’anomenada via verda del Pla de l’Estany, encallada des de fa temps. Els ajuntament de la comarca ja tenen els terrenys a punt des de fa temps, alguns expropiats des de fa anys, i el finançament permetrà desenvolupar definitivament el projecte.

 

Dos ramals al Pla de l'Estany

 

El traçat a la comarca, amb un recorregut de 29,3 quilòmetres, aprofitarà en molts punts carrils bici ja existents. Entrarà des de Sant Julià de Ramis passant per Palol de Revardit, Cornellà i Porqueres, on es bifurcarà amb dos ramals. D’una banda, un que entrarà al municipi a l’altura de l’Ajuntament cap a l’esquerra i que passarà pel restaurant Ca la Maria fins a la zona de la petanca, continuarà pel carrer Isaac Albéniz, la plaça Major, Can Garriga, i d’aquí anirà fins a l’Estany passant per la zona esportiva de Miànigues. I per un altre costat, a l’altura de l’Ajuntament de Porqueres també es podrà anar cap a la dreta passant per la zona industrial del municipi, continuant per la zona industrial de Banyoles fins a Canaleta i continuant fins a l’Estany, on s’uniria amb l’altre ramal.

 

El president del Consorci de Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, ha detallat que en aquest punt s’ha incorporat la volta a l’Estany, un itinerari que no hi havia al projecte inicial. Gómez ha valorat molt positivament el desencallament d’aquesta via verda, que permetrà unir Sant Feliu de Guíxols amb Gombrèn, passant pel Pla de l’Estany.

 

Una via verda que unirà Girona i Campdevànol

 

La Via Verda del Pla de l’Estany és la continuació del tram de 4 quilòmetres entre Girona i Sarrià de Ter, que es va inaugurar a principis de desembre de l’any passat, finançat per la Diputació de Girona. De Sarrià de Ter arribarà fins a Banyoles, reproduint l’antic traçat del “Tren Pinxo”. De Banyoles continuarà fins a Serinyà i Esponellà, resseguint un tram del riu Ser, i d’aquí fins a la Vall de Vianya, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Campdevànol.

 

Al Pla de l’Estany, els municipis ja fa temps que han posat els terrenys a disposició del Consorci de Vies Verdes. En aquest sentit, Albert Gómez ha agraït el fet que el territori hagi cregut en tot moment en el projecte, fet que ha facilitat l’atorgament de l’aportació del Feder.

 

Un pressupost total de 4 milions d'euros

 

L’obra global a les comarques del Gironès, el Pla de l’Estany i el Ripollès tindrà un cost aproximat de 4 milions d’euros. La meitat, 1,9 milions, l’aportarà el Feder, mentre que l’altra meitat serà finançada a parts iguals entre els ajuntaments i la Diputació de Girona. La previsió és que tot el projecte estigui acabat en un termini de 4 anys.

 

A banda d’aquest projecte, el fons Feder finançarà altres actuacions que afecten el Pla de l’Estany. Concretament, la instal·lació d’una caldera de biomassa per a ús d’aigua calenta en edificis municipals a Vilademuls.

TAGS: via, verda

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30