TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El mapa s’aprovarà al ple de l’Ajuntament d’aquest mes de febrer.

Publicitat

Educació » Secundària    + d'aquest tema
17/02/2017

Canvis a la zonificació de l’ESO per adaptar-la a l’augment de places de l’Ins Pla de l’Estany

Arxius d'audio:

 
  •  17/02/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El consistori ha actualitzat el dibuix analitzant les dades del padró entre el 2005 i 2010 per mantenir la cohesió social a la ciutat.

 

La zonificació per a l’educació secundària obligatòria divideix la ciutat en tres grans àrees per assignar cada habitatge a un centre de referència. Aquesta delimitació serveix com a criteri de desempat a l’hora d’assignar les places d’alumnes en cas d’igualtat en el barem. Arran de l’ampliació de places per a l’ESO en els propers anys, el consistori ha constatat la necessitat de modificar l’actual zonificació per a l’accés als ensenyament d’ESO. Davant els canvis del curs passat en l’admissió d’alumnes i l’adscripció dels centres de Banyoles, el Servei d’Educació ha plantejat un canvi en el dibuix a partir d’ara.

 

Partint de la distribució que ja hi havia, la regidora d’Educació, Ester Busquets, ha explicat que l’augment de natalitat a l’àrea d’influència de l’institut Pere Alsius i la necessitat d’incrementar el nombre d’alumnes que han d’anar a l’institut Pla de l’Estany han fet variar alguns límits de la zonificació.

 

Equilibri social i la diversitat als centres

 

El Servei d’Educació ha fet una anàlisi del padró dels nascuts l’any 2005 al 2010, que és la població que en els propers cursos s’escolaritzarà a secundària. Entre els criteris s’ha tingut en compte que l’alumnat amb els progenitors nascuts en una localitat africana poden presentar en general majors necessitats educatives.

 

La zonificació vol equilibrar el nombre total d’alumnat de cada àrea d’influència, vetllar per l’equilibri social, mantenint i millorant el grau de diversitat de la població de cadascuna de les tres àrees d’influència. Tot plegat en el marc del Pla d’Escolarització Extensiva i amb la finalitat d’afavorir la cohesió social a la ciutat.

 

El mapa s’aprovarà al ple de l’Ajuntament d’aquest mes de febrer.

TAGS: zonificació, ESO, institut

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)

Divendres de 19 h a 20 h (cada 15 dies)