TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La distribució es va presentar al Consell Escolar Municipal d’aquest dimecres.

Publicitat

Educació » Secundària    + d'aquest tema
17/02/2017

Ensenyament ha aprovat la nova adscripció de places als instituts de Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  17/02/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El nou repartiment ha rebut un suport del 75% de la comunitat educativa, substitueix el que s’utilitzava des del 2009 i vol equilibrar els alumnes segons necessitats socials i la capacitat de cada centre, amb un creixement de l’Ins Pla de l’Estany. S’estudiaran casos particulars amb famílies que ja tinguin fills en un centre.

 

Aquest mes de febrer el Departament d’Ensenyament ha donat a conèixer l’adscripció definitiva de places pels alumnes que passaran de primària a secundària. El curs passat, amb l’augment de places a l’institut Pla de l’Estany, hi va haver molt malestar entre la comunitat educativa per com s’havia decidit el repartiment d’alumnes. Els darrers mesos aquesta ha estat una problemàtica constant entre les ampes i els centres escolars. Finalment, el Departament ha decidit les següents adscripcions:

 

Centres adscrits a l’Institut Pla de l’Estany: Baldiri Reixac, La Draga, Camins, Pla de l’Ametller, l’Entorn, el Frigolet i Finestres (Mieres). Incorpora l’adscripció de Finestres, el Frigolet i La Draga. El curs vinent tindrà 5 línies a 1r d’ESO.

 

Centres adscrits a l’Institut Pere Alsius: Baldiri Reixac, La Draga, el Frigolet, Carles Fortuny (Esponellà) i Bora Gran (Serinyà). Perd l’adscripció de Camins i Finestres. El curs vinent tindrà 3 línies de 1er d’ESO.

 

Centres adscrits a l’Institut Josep Brugulat: Can Puig, Vall del Terri (Cornellà), Alzina Reclamadora (Fontcoberta) i Escola de Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls). Perd l’adscripció del Baldiri Reixac i Camins. El curs vinent tindrà 4 línies de 1er d’ESO.

 

La nova adscripció substitueix el repartiment que se seguia des de l’any 2009. Segons el Departament i l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, la voluntat és que aquesta proposta mantingui l’equilibri social entre centres i la proporcionalitat entre el nombre d’alumnes i el nombre de places que ofereix cadascun. La regidora d’Ensenyament, Ester Busquets, ha detallat que la proposta cobreix l’augment de població que ha de començar la secundària els propers anys i garanteix que el model del Pla Educatiu d’Entorn es mantingui.

 

Procés participatiu amb un 75% de suport sobre 4 propostes plantejades

 

En els darrers mesos, el Departament d’Ensenyament havia treballat amb 4 propostes diferents, algunes més tancades i altres més obertes, admetent que totes tenien “punts forts i punts febles”. S’han fet diverses reunions amb equips directius de centres i també s’ha consultat les ampes i els ajuntaments de la comarca.

 

Segons els responsables del Departament, el 75% dels agents implicats han votat a favor d’aquesta opció. La regidora assumeix que no és un model que satisfaci a la “totalitat de les famílies”, però és la que s’ha elegit per majoria.

 

S’estudiaran casos particulars

 

El nou sistema tindrà en compte casos particulars de famílies de l’escola Baldiri Reixac que ja tinguin un fill estudiant a l’institut Josep Brugulat. En cas que tinguin germans petits a primària, durant els propers 4 anys les famílies podran demanar que vagin al mateix institut.

 

La distribució es va presentar oficialment al Consell Escolar Municipal d’aquest dimecres i estarà en vigor els propers quatre anys, amb possibilitat de revisió.

TAGS: adscripcions, adscripció, institut

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Últim dissabte de mes a les 10:00h