TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 27 de maig del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’alcalde de Cornellà ha explicat que l’Ajuntament hi treballava des de fa temps

Publicitat

Urbanisme » Infraestructures    + d'aquest tema
16/02/2017

Cornellà no tirarà endavant la prorroga del subministrament d’aigua perquè no s’adapta a la normativa

Arxius d'audio:

 
  •  16/02/2017

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

L’acord amb l’empresa responsable estava supeditat a unes obres de connexió de la xarxa d’aigua amb un pou. Compromís per Cornellà va presentar al·legacions als dos punts.

 

L’equip de govern de Cornella del Terri (Gent-CiU) ha retirat el projecte de la nova connexió de la xarxa d’aigua amb un pou de captació, aprovat de manera inicial al novembre, així com el conveni per prorrogar la concessió a l’empresa Prodaisa, que dona el subministrament.

 

Les obres preveien connectar una canonada provinent del pou de ca l’Avellana, de propietat municipal, al dipòsit de Pujals dels Cavallers, a més d’instal·lar-hi un sistema de tractament de l’aigua. El projecte, pressupostat en uns 416 mil euros, havia d’anar a càrrec de Prodaisa, a canvi d’allargar la concessió vuit anys més.

 

L’alcalde de Cornellà, Salvador Coll, ha explicat que l’Ajuntament hi treballava des de feia temps, i que s’ha deixat sobre la taula per adaptar-lo a la normativa vigent, que ha canviat. L’alcalde ha volgut deixar clar que no s’ha comès cap il·legalitat sinó que, atenent a la nova normativa, s’han demanat informes jurídics i s’està buscant una alternativa a la fórmula de la pròrroga de la concessió.

 

Compromís per Cornellà hi presenta al·legacions

 

La decisió de l’equip de govern s’ha pres després de les al·legacions que Compromís per Cornellà, a l’oposició, ha presentat tant al projecte com a l’ampliació de la concessió. La portaveu del grup, Teresa Castañer, ha argumentat el seu “no” al projecte en base a tres raons: consideren que les obres no estan justificades, no tenen la documentació que avali que el pou de ca l’Avellana sigui de titularitat municipal, i perquè no veuen correcta la pròrroga a l’empresa concessionària. Castañer assegura que no és un “no perquè si”, i no descarta canviar de postura si l’equip de govern justifica els tres punts.

 

Problemes futurs d'abastament d'aigua

 

Sobre la necessitat del projecte, Salvador Coll assegura que Cornellà no disposa d’aigua suficient per autoabastir-se. Una situació que, segons afirma l’alcalde, anirà a més els pròxims anys a causa del creixement de la zona industrial.

 

Actualment, una part del municipi s’abasteix d’Aigües de Banyoles.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19:00h

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h