TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 26 d'abril del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
En l'última edició es van poder lliurar 70 ordinadors a Càritas Girona.

Publicitat

Societat » Solidaritat    + d'aquest tema
18/01/2017

InfoSolidària engega la 3a edició per continuar reparant ordinadors vells i entregar-los a Càritas

Arxius d'audio:

 
  •  18/01/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El projecte, que impulsen cada dos anys des del 2013 els alumnes del cicle d’informàtica de l’Ins Pla de l’Estany, va aconseguir 247 aparells a l’anterior edició, 70 dels quals es van lliurar a l’entitat amb finalitats socials.

 

InfoSolidària és un projecte bianual que duen a terme els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Informàrica de l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles. L’objectiu és recollir ordinadors vells i espatllats per a la seva reparació i entrega a Càritas Diocesana de Girona, que els distribueix a les diferents seus gironines per fer front a necessitats de reforç escolar o en pisos socials, entre d’altres.

 

InfoSolidària té dues vessants molt clares. D’una banda, permet als alumnes adquirir competències transversals en muntatge i manteniment d’ordinadors, sistemes operatius i web, entre d’altres. També es treballen altres aspectes com la responsabilitat, el treball en grup, la iniciativa i l’actitud crítica. I, finalment, la vessant solidària, aconseguint que ordinadors obsolets o espatllats puguin tornar a ser útils per a persones de l’entorn sense suficients recursos econòmics.

 

Un dels professors del cicle, Joan Coll, ha explicat que es tracta d’un projecte d’aprenentatge – servei, que permet que els alumnes adquireixin uns valors i s’impliquin amb el seu entorn.

 

247 ordinadors recollits i 70 d’entregats a la 2a edició

 

Les xifres de la darrera campanya, que es va dur a terme l’any 2015, van ser molt positives. Es van recollir 247 equips que, després de reparar-los i actualitzar-los, van permetre lliurar 70 ordinadors a Càritas Girona. 10 aparells van quedar pendents, es van aprofitar les peces de 100, i 67 van anar a la deixalleria.

 

Coll ha valorat molt positivament aquestes xifres i confia poder revalidar-les en aquesta edició. Per això, fa una crida a la participació.

 

InfoSolidària va néixer l’any 2013 i des de llavors el projecte ha anat creixent exponencialment, passant dels 40 ordinadors entregats aquell any als 70 de la 2a edició. Joan Coll, però, ha advertit que els límits d’espai i de temps que tenen per a reparar els ordinadors no els permeten créixer gaire més.

 

La recollida d’ordinadors vells i espatllats en el marc de l’InfoSolidària 2017 es farà fins al mes de març al mateix institut, a la deixalleria comarcal del Pla de l’Estany, a Càritas Banyoles i Càritas Girona, al Centre Cívic Banyoles i a les botigues d’informàtica de Banyoles Garestany, Infocatec, Reciners i Megatró, aquesta última a Cornellà del Terri.

TAGS: Infosolidària

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)

Divendres de 21h a 22h i dilluns de 11:20 a 12:30 (reposició)