TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 25 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els últims anys, Banyoles ha signat convenis amb diverses entitats bancàries.

Publicitat

Urbanisme » Habitatge    + d'aquest tema
03/01/2017

Banyoles preveu incorporar tres pisos de lloguer social en els pròxims mesos i arribar a la trentena

Arxius d'audio:

 
  •  03/01/2017

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

A la ciutat hi ha 110 pisos buits que són propietat d'entitats bancàries i grans tenidors inscrits al registre de la Generalitat.

 

L'Ajuntament de Banyoles preveu incorporar pròximament tres pisos més de lloguer social cedits per bancs, tal com va explicar l’alcalde, Miquel Noguer, al ple de finals de desembre. Actualment ja en tenen 27, dels quals la majoria (19) són propietat de bancs cedits a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i els 8 restants són de protecció oficial. La previsió és que en els pròxims mesos puguin arribar a tenir-ne 30.

 

L'equip de govern (CiU) reitera que l'habitatge és un tema "complex" i que cal treballar "cas per cas" davant les crítiques de la PAH que reclama una solució per a la quinzena de famílies que viuen en pisos ocupats sense aigua ni llum.

 

L'alcalde, Miquel Noguer, subratlla que l'ocupació il·legal és totalment contraproduent i posa l'exemple d'una família que fa unes setmanes estava a punt d'entrar a viure a un pis cedit per un banc, arreglat prèviament, però que no van poder fer-ho perquè algú l'havia ocupat de forma il·legal. Noguer assegura que quan s'ocupa il·legalment un pis que ja ha estat assignat a una família seguint tots els tràmits representa un perjudici doble. Per això, descarta que es puguin donar d’alta els serveis de pisos ocupats de forma il·legal sinó que el que cal és seguir els circuits per anar alliberant pisos que són propietat de bancs i oferir un lloguer social. Són declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

 

Quan un pis que ja ha estat cedit a la Generalitat és ocupat de forma il·legal, el procediment estableix que és aquesta administració l'encarregada de demanar l'inici d'un procés judicial per resoldre l'ocupació. Alhora, s'informa als ocupants dels diferents mecanismes que hi ha per atendre les necessitats, com ara els serveis socials o la Taula d'Emergència en matèria d'habitatge, i s'estudia si hi ha una situació de vulnerabilitat.

 

110 pisos buits registrats

 

El registre de pisos buits de la Generalitat té actualment 110 pisos de Banyoles inscrits que porten més de dos anys sense que hi visqui ningú. Són propietat d'entitats bancàries i grans tenidors. Aquest és un registre de caràcter administratiu que depèn de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i que comptabilitza els habitatges adquirits en processos d'execució hipotecària que estan buits sense causa justificada.

TAGS: pisos, lloguer, social

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19:00h

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Divendres de 19h a 20h