TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 04 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El camp de treball d’Esponellà és una iniciativa de la Coordinadora (F: @afabreg).

Publicitat

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema
09/08/2016

Els joves del camp de treball del Castell d’Esponellà treuen a la llum un fragment d’escut medieval

Arxius d'audio:

 
  •  09/08/2016

 

Esponellà    + d'aquesta zona

 

Vint-i-quatre nois i noies d’entre 14 i 17 anys han estat excavant al jaciment en el marc d’aquest camp organitzat per la Coordinadora del Lleure del Pla de l’Estany i l'Ajuntament del municipi.

 

Aquest dijous acaba una nova edició del camp de treball del Castell d’Esponellà. Durant dues setmanes, 24 joves d’arreu de Catalunya han estat netejant i excavant la zona per tal de descobrir més estances d’aquest castell medieval del segle XI. Els participants, nois i noies d’entre 14 i 17 anys, han pogut aprendre conceptes bàsics d’arqueologia, enguany amb uns resultats molt satisfactoris.

 

Concretament, segons ha explicat una de les monitores del camp, l’arqueòloga Neus Coromina, s’ha posat al descobert un fragment d’escut d’alabastre possiblement pertanyent als barons d’Esponellà. Els treballs també han descobert dues estances fins ara tapades, així com ceràmica i dues monedes, entre d’altres materials d’època medieval. Coromina ha destacat la motivació extra que suposen aquestes troballes pels joves participants al camp.

 

El camp de treball del Castell d’Esponellà és una iniciativa de la Coordinadora del Lleure del Pla de l’Estany i l'Ajuntament d'Esponellà, que és qui posa l'arqueòleg i també ofereix l'espai de l'escola municipal per allotjar els participants. Al matí, l'activitat se centra en l'excavació al jaciment, mentre que a la tarda i el cap de setmana es fan activitats dirigides. Enguany, a diferència d’altres edicions, hi han participat més nois que noies, molts d’ells interessats en l’arqueologia. Els joves han desenvolupat tasques relacionades amb aquest món, principalment excavar, però també netejar els murs i adequar el jaciment de cara a properes campanyes d’excavació. De fet, fa 4 anys, en paral·lel al camp de treball, l'Ajuntament ha impulsat diverses intervencions arqueològiques i d'obra per fixar murs i parets en aquest emblemàtic espai del municipi.

 

El del Castell d'Esponellà és un dels prop de 40 camps de treball que ofereix la Direcció General de Joventut de la Generalitat arreu de Catalunya. Al Pla de l'Estany, el mes de juliol també es va dur a terme el camp Estany Natura, també organitzat per la Coordinadora del Lleure.

TAGS: Camp, de, Treball, Esponellà

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dilluns de 21 h a 22 h