TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La moció d'ICV es va desestimar amb els vots en contra de CiU.

Publicitat

Esports    + d'aquest tema Política » Municipal    + d'aquest tema
26/07/2016

L’equip de govern de Banyoles no veu bé aplicar una taxa a les activitats esportives

Arxius d'audio:

 
  •  26/07/2016

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

ICV ha presentat una moció al ple en aquest sentit, en què també demana un estudi d’impacte d’aquestes activitats, una taula municipal d'esport i turisme i l’establiment d’uns llindars econòmics, socials i ambientals.

 

ICV de Banyoles, a l’oposició, ha presentat al ple d’aquest dilluns una moció per a l’estudi de l’impacte econòmic, social i ambiental dels esdeveniments esportius i el turisme esportiu a la ciutat. La moció es basa en quatre punts i proposa la realització d’un estudi d’impacte econòmic, social, cultural i ambiental de les proves esportives i el turisme esportiu a Banyoles.

 

En segon lloc, un cop realitzat aquest estudi, determinar els llindars econòmics, socials i ambientals que certifiquen que un esdeveniment esportiu es pot realitzar amb un resultat “beneficiós pel comú de la ciutat”. També proposa estudiar l’impacte econòmic i la viabilitat de la creació d’una taxa esportiva per la utilització del bé comunal de l’Estany de Banyoles, amb excepció dels banyolins i banyolines. I, finalment, crear una taula municipal de l’esport i el turisme com a espai de diàleg.

 

El portaveu d’ICV, Joan Luengo, assegura que la proposta no vol ser un fre a l’esport ni al turisme esportiu a la ciutat, sinó que es tracta de “posar negre sobre blanc” i, si cal, corregir errors.

 

La CUP hi dóna suport i JxB s'absté

 

La moció va ser recolzada per la CUP, també a l’oposició, mentre que l’altre grup a l’oposició, Junts per Banyoles, es va abstenir. Un dels regidors de la formació, Xavier Bosch, considera que la creació d’una taxa esportiva és “posar el carro davant dels bous” i que primer cal fer l’estudi d’impacte i analitzar bé els resultats.

 

Congost reconeix que cal un estudi d'impacte econòmic

 

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports de Banyoles, Jordi Congost, reconeix que és necessari fer aquest reclamat estudi d’impacte econòmic de les proves esportives a la ciutat. Congost s’ha referit al projecte de sensibilització “Naturalment, esport a l’Estany”, realitzat recentment per Limnos i l’Escola de Natura, en què s’han pogut avaluar algunes qüestions a millorar, i assegura que s’anirà treballant en aquest sentit.

 

L'equip de govern no aposta per una taxa esportiva

 

Pel que fa als llindars econòmics i socials, creu que valorar una prova esportiva només a partir d’aquests llindars “pot ser perillós”. I, finalment, sobre la taxa esportiva, el regidor veu molt difícil aplicar una taxa genèrica ja que considera que cada esport té les seves especificitats. A més, assegura que hi ha ajuntaments que han perdut proves esportives per haver creat una taxa d’aquest tipus.

 

La moció d’ICV es va desestimar amb els 9 vots en contra de l’equip de govern, l’abstenció dels 5 regidors de Junts per Banyoles, i els vots a favor del regidor ecosocialista i els dos de la CUP.

TAGS: estudi, impacte, esport, taxa, ICV, moció

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

Dilluns de 21 h a 22 h

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)