TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 18 de febrer del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY
Hora inicial
17:07

Hora final
18:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El consistori té la intenció de millorar el coneixement d’aquest espai singular.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
17/08/2015

Fontcoberta vol enllestir un itinerari ecològic a l’entorn de la platja d’Espolla

Arxius d'audio:

 
  •  17/08/2015

 

Fontcoberta    + d'aquesta zona

 

Fontcoberta vol enllestir un itinerari ecològic a l’entorn de la platja d’Espolla. Es tracta d’un projecte dins el Consorci de l’Estany per potenciar un dels espais naturals més destacats de la comarca.

 

Fontcoberta forma part des de fa uns mesos del Consorci de l’Estany, en un acord que vol potenciar dos espais catalogats com a Espai d’Interès Natural: la platja d’Espolla i un tram de bosc adjacent. Per fer-ho, s’està enllestint el projecte per crear un itinerari ecològic a l’entorn de la platja i que passa també pel terme municipal de Porqueres. El consistori té la intenció de millorar el coneixement d’aquest espai emblemàtic, singular i de gran importància per la seva flora i fauna. En un projecte impulsat des del Consorci, s’adequarà un Itinerari Cultural de la Platja d’Espolla de 2 quilòmetres i mig al voltant de la platja, on s’instal·larà senyalització i plafons informatius sobre els valors de la zona. L’itinerari es connecatarà amb altres espais naturals de Porqueres, que també formen part de la Conca lacustre de l’Estany de Banyoles.

 

L’alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola, ha detallat que els últims serrells són les negociacions per determinar les mesures de seguretat en un tram d’uns 300 metres que passa per una propietat privada.

 

Itinerari Cultural i Natural

 

L’objectiu de l’equip de govern és que el mes de setembre s’acabin de negociar les condicions i es posi el fil a l’agulla definitiu per enllestir el projecte. De fet, l’any passat es va presentar el material promocional, que s’ha fet en col·laboració amb l’Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot. Alumnes del centre han dissenyat i elaborat una sèrie d’escultures que representaran els animals de la platja, destacant un triops de 4 metres.

 

Can Jan de la Farrés és l’equipament que acull el Centre d’Interpretació de la Platja d’Espolla, amb una exposició permanent. Joan Estarriola, a més, ha indicat que entre les opcions de futur relacionades hi ha la possibilitat de fer un campus que aquest estiu no s’ha pogut fer per manca de finançament.

 

Aquesta actuació complementa la millora que es va fer des del Consorci de l’Estany ja fa uns anys, adequant un tram de camí, instal·lant una passera i un mirador per observar la Platja.

TAGS: platja, Espolla, itinerari, ecològic

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19:00h

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)