TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 21 de juny del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Aquest dijous s’ha fet l’acte oficial de lliurament dels primers 30 ordinadors.

Publicitat

Societat » Noves tecnologies    + d'aquest tema
18/06/2015

Infosolidària ha recollit 247 ordinadors vells i n’ha lliurat 30 de reparats a Càritas Girona

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Infosolidària ha recollit 247 ordinadors vells i n’ha lliurat 30 de reparats a Càritas Girona. El projecte ha utilitzat la metodologia d’Aprenentatge Basat en Problemes donant més responsabilitat als alumnes i lliurarà 40 ordinadors més d’aquí uns mesos.

 

Durant aquest curs, els alumnes del Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i xarxes de l’institut Pla de l’Estany, de Banyoles, han dut a terme la segona campanya d’Infosolidària. Es tracta d’un projecte que ha recollit ordinadors vells i en desús de particulars i empreses, els ha reparat i els entrega a persones sense recursos. Amb el segell 3R+S (reduir, reciclar, reutilitzar + solidaritat), el projecte vol potenciar i unir la formació, el treball pràctic i la solidaritat. Els alumnes han estat els encarregats de fer tota la tasca: desmuntant, comprovant i reparant les màquines.

 

47 ordinadors més que el 2013

 

En aquesta edició s’han recollit 247 ordinadors vells, superant els 200 de la primera edició del 2013. Aquest dijous s’ha fet l’acte oficial de lliurament dels primers 30 ordinadors totalment equipats a Càritas Diocesana de Girona perquè els faci arribar a les persones que ho necessiten. Abans de final d’any es lliuraran 40 màquines més.

 

Un dels professors del Cicle i responsable d’Infosolidària, Àngel Garriga, ha detallat que el projecte beneficia totes les parts implicades. A nivell docent, la principal novetat d’aquest any és que s’han organitzat a través del mètode d’Aprenentatge Basat en Problemes, dividint els alumnes en grups i donant-los més responsabilitat per autoavaluar-se.

 

Tots els ordinadors s’entreguen amb sistema operatiu i programari lliure per poder treballar-hi immediatament, i equipats amb pantalla, teclat i ratolí. Dels aparells que s’han recollit, se n’aprofita el 75% (també per peces o per pràctiques a l’institut); el 25% restant acaba a la deixalleria.

 

Càritas agraeix la iniciativa

 

En l’acte de lliurament, el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, ha agraït el treball dels alumnes i la suma de sinergies per fer que moltes persones tinguin accés a mantenir les competències digitals. En aquest sentit, ha destacat que la iniciativa “aporta un gran valor afegit i és un pas més cap a la justícia social”.

 

Durant l’acte s’ha agraït l’esforç de tots els alumnes del cicle, una trentena, que han compaginat la campanya amb l’activitat acadèmica habitual. També a Joan Coll, impulsor inicial de la proposta, a Àlex Seguí, màxim responsable d’aquesta edició, i a Jaume Vañó de Càritas. Alhora, s’ha agraït a les empreses i institucions col·laboradores la seva implicació; especialment al diari El Punt Avui, que ha lliurat el 40% dels ordinadors.

TAGS: Infosolidària, ordinadors, Càritas

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Dimecres de 21h a 22h i dijous de 11:30 a 12:30 (reposició)