TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 17 de desembre del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 17:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
S'ha localitzat el pou d'un particular, veí del municipi, amb prou capacitat.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
11/07/2013

Sant Miquel de Campmajor vol aprofitar el pou d€'un particular per abastir tot el municipi d’aigua potable

Arxius d'audio:

 
  •  11/07/2013

 

Sant Miquel de Campmajor    + d'aquesta zona

 

Sant Miquel de Campmajor vol aprofitar el pou d'un particular per abastir tot el municipi d'aigua potable. Ja s'han fet les primeres proves i els tècnics de l'ACA estan definint el projecte, de moment sense pressupost ni data d'execució, però es cobriria pràcticament del tot amb el proper PUOSC.

La problemàtica de l'abastament d'aigua potable a Sant Miquel de Campmajor ha tornat a capgirar-se i el consistori té un projecte entre les mans que podria solucionar el tema. En els darrers mesos s'ha localitzat el pou d'un particular, veí del municipi, amb prou capacitat per poder subministrar l'aigua al poble. Els primers passos són positius. Les anàlisis han demostrat que a l'aigua del pou en qüestió hi ha presència de nitrats però en nivells baixos i dins els límits permesos.

Segons ha explicat a aquesta emissora l'alcalde de Sant Miquel, Josep Fort, l'Agència Catalana de l'Aigua i la Generalitat estan treballant conjuntament per tirar endavant el projecte i els tècnics estan definint els detalls, per això encara no hi ha pressupost.

Actualment, les cases de Sant Miquel, molt disseminades entre elles, s'abasteixen de l'aigua que els proporcionen els pous particulars. Amb el nou projecte, l'aigua del pou passaria per una planta de tractaments per repartir-la a bona part del municipi, bàsicament a la seva "part baixa". De moment, però, falten molts passos: cal definir els detalls tècnics i quantificar el projecte. Segons Fort, però, la Generalitat s'ha compromès a finançar el 95% del cost de la primera fase a través del proper Pla Únic d'Obres i Serveis, sense concretar si seria l'any 2014 o 2015.

Josep Fort ha recordat que l'Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor no està obligat a construir una xarxa de subministrament d'aigua perquè el municipi no té un nucli urbà consolidat, però l'equip de govern fa anys que busca una solució. L'últim gran intent en aquest sentit es va fer la tardor de l'any 2011, quan es va perforar un pou a 370 metres de profunditat i es va localitzar una deu molt abundant. Les anàlisis, però, en aquest cas van determinar que els nivells de ferro i sulfats de l'aigua hi sobrepassaven en escreix els límits permesos i no era potable.

El projecte, que incloïa la perforació del pou, la captació de l'aigua, la construcció del dipòsit, la canalització i la creació de la xarxa de distribució, tenia un pressupost de gairebé 900 mil euros. S'espera que el nou projecte sigui menys costós.

TAGS: pou, aigua

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dijous de mes

Els divendres cada 15 dies.